Main Site Documentation

Problems with connections and deploying


#1

Hey guys I’m trying to use my new Cerberus but when I go to deploy I get this error and am not sure what specifically needs to be changed or updated I notice it says its a firmware issue but I cant tell which firmware. PLEASE HELP.

Here’s what the visual studio gives back

Found debugger!

Create TS.

Loading start at 805b980, end 808459c

Assembly: mscorlib (4.2.0.0) Assembly: Microsoft.SPOT.Native (4.2.0.0) Assembly: Microsoft.SPOT.Hardware (4.2.0.0)
Assembly: Microsoft.SPOT.Graphics (4.2.0.0) Assembly: Microsoft.SPOT.TinyCore (4.2.0.0)
Assembly: Microsoft.SPOT.Hardware.SerialPort (4.2.0.0) Assembly: Microsoft.SPOT.IO (4.2.0.0)
Assembly: System.IO (4.2.0.0) Assembly: Microsoft.SPOT.Hardware.OneWire (4.2.0.0)
Assembly: Microsoft.SPOT.Hardware.Usb (4.2.0.0) Assembly: Microsoft.SPOT.Hardware.PWM (4.2.0.1)
Assembly: Microsoft.SPOT.Net (4.2.0.0) Assembly: System (4.2.0.0) Loading Deployment Assemblies.

Attaching deployed file.

Assembly: Gadgeteer (2.42.0.0) Attaching deployed file.

Assembly: Microsoft.SPOT.Net.Security (4.2.0.0) Attaching deployed file.

Assembly: GHIElectronics.Gadgeteer.FEZCerberus (1.1.2.0) Attaching deployed file.

Assembly: Microsoft.SPOT.Touch (4.2.0.0) Attaching deployed file.

Assembly: System.Http (4.2.0.0) Attaching deployed file.

Assembly: GHI.OSHW.Hardware (4.2.4.0) ***********************************************************************

  •                                                                 *
    
  • ERROR!!! Firmware version does not match managed code version!!! *

  •                                                                 *
    
  •                                                                 *
    
  • Invalid native checksum: GHI.OSHW.Hardware 0xEE697492!=0xF0D4135D *

  •                                                                 *
    

Resolving.

Link failure: some assembly references cannot be resolved!!

Assembly: GHIElectronics.Gadgeteer.FEZCerberus (1.1.2.0) needs assembly ‘GHI.OSHW.Hardware’ (4.2.4.0)

Assembly: System.Http (4.2.0.0) needs assembly ‘System.Net.Security’ (4.2.0.0)

Error: a3000000

Waiting for debug commands…

The program ‘[3] Micro Framework application: Managed’ has exited with code 0 (0x0).


#2

Sounds like you need to update the firmware version in your Cerberus, but no worries, its easy and instructions can be found here:

http://www.ghielectronics.com/docs/55/firmware-update-fez-cerberus

Let us know if this fixes the problem.


#3

Yes a firmware update is needed.

Welcome to the community.


#4

Yes Thank You that fixed it.