Main Site Documentation

WiFi Issue Join+Authenticate OK, Associate Fails


#1

Dear all,
I am trying to connect EMX via WiFi trough its ZG2100 module to an Access Point provided by a Smart Phone (Samsung Galaxy) without success.
The connection is infrastructure mode and WPA protected.

My Tests

  • EMX is able to connect to a D-Link Access Point (Join+Authenticate+Associate are OK)
  • I can connect a PC to the Smart Phone
  • EMX fails in connecting with the Smart Phone (Join+Authenticate are ok, Associate Fails).

I have captured the logs below trough MF Deploy and it does not go much in detail.
As I do not have access to ZG2100 code I cant proceed with debugging and understand whats failing.

Do you know if there is a way to make ZG2100 provide more logs?

Any other suggestion is much more than appreciated.

Thanks

Logs With Access Point Concept_DL301

Error: No response from device
Pinging… Error: No response from device
Pinging… TinyCLR
Set MAC addConnecting to EMX_EMX…Connected
WiFi link is not available yet! Wrong AP settings?
Still waiting.
[0] bssid = 00:24:01:38:8B:0E
strength = ###…

    indicator = 148

    ssid = Concept_DL301

    channel = 1

AP selected = [0] 

Join …
succeeded
Authenticate …
succeeded
Associate …
succeeded
Connected …
WiFi link is ready!
Test DNS

Logs With Smart Phone galaxy

Pinging… TinyCLR
Set MAConnecting to EMX_EMX…Connected
WiFi link is not available yet! Wrong AP settings?
Still waiting.
WiFi link is not available yet! Wrong AP settings?
Still waiting.
[0] bssid = B4:07:F9:AF:90:EB
strength = ###…

    indicator = 142

    ssid = galaxy

    channel = 1

AP selected = [0] 

Join …
succeeded
Authenticate …
succeeded
Associate …
failed
proceed to disconnect …
Disconnect starting …
succeeded
Disconnect complete … (2/3)
Set MAC addr …
mac = 00:1A:F1:00:42:0D
Mac address Set
Set regional domain …
region = fcc
Set security …
setting PSK key …
security key set
Scan … for ssid "galaxy "
WiFi link is not available yet! Wrong AP settings?
Still waiting.
WiFi link is not available yet! Wrong AP settings?
Still waiting.
User Cancel…


#2

Probably this AP does not support IEEE802.11b.