First GadgeteerApp Fez Hydra issues

I’m using Visual Studio 2010 Pro
I followed the installation steps from http://www.tinyclr.com/support:
except for VS express.

Then I created a GadgeteerApp --> in designer dropped 2 relays from Seed. And one Ghi SDcard.
Added something like this:

        Debug.Print("Program Started");

        relays.DebugPrintEnabled = true;
        relays1.DebugPrintEnabled = true;

        relays.Relay1 = false;
        relays.Relay2 = false;
        relays.Relay3 = false;
        relays.Relay4 = false;
        relays1.Relay1 = false;
        relays1.Relay2 = false;
        relays1.Relay3 = false;
        relays1.Relay4 = false;

        while (true)
        {
            relays.Relay1 = !relays.Relay1;
            relays.Relay2 = !relays.Relay2;
            relays.Relay3 = !relays.Relay3;
            relays.Relay4 = !relays.Relay4;
            relays1.Relay1 = !relays1.Relay1;
            relays1.Relay2 = !relays1.Relay2;
            relays1.Relay3 = !relays1.Relay3;
            relays1.Relay4 = !relays1.Relay4;

            Thread.Sleep(200);
        }

Everything I try I get in debug:

Invalid native checksum: GHIElectronics.OSH.NETMF.Hardware 0xE23395B!=0xEFA246E0

Resolving.

Link failure: some assembly references cannot be resolved!!


Assembly: GTM.GHIElectronics.SDCard (4.1.1.0) needs assembly 'GHIElectronics.NETMF.IO' (4.1.8.0)

Error: a3000000

Waiting for debug commands...

The program '[2] Micro Framework application: Managed' has exited with code 0 (0x0).

In emulator I get:

Using mainboard GHIElectronics-FEZHydra version 1.0
    #### Exception System.NotSupportedException - CLR_E_NOT_SUPPORTED (1) ####
    #### Message: 
    #### Gadgeteer.Modules.GHIElectronics.SDCard::MountSDCard [IP: 000d] ####
    #### Gadgeteer.Modules.GHIElectronics.SDCard::.ctor [IP: 007f] ####
    #### GadgeteerApp2.Program::InitializeModules [IP: 0006] ####
    #### GadgeteerApp2.Program::Main [IP: 0010] ####
A first chance exception of type 'System.NotSupportedException' occurred in GTM.GHIElectronics.SDCard.dll
SDCard ERROR : Error mounting SD card - no card detected.
Updating display configuration. THE MAINBOARD WILL NOW REBOOT.
If you are deploying/debugging using Visual Studio, you will need to stop (Shift-F5) and start debugging again (F5). 

When I remove the SDcard from designer and the referenced dll’s I get:

The debugging target runtime is loading the application assemblies and starting execution.
Ready.

Cannot find any entrypoint!

Done.

Waiting for debug commands...

Anybody has some advice what I’m missing here?

It seems like you might have the incorrect firmware on the board if you have the latest SDK. Also, the emulator will not support any GHI specific libraries.

Do I need to follow theses steps are is there some GUI tool like FEZ Spider,…

http://wiki.tinyclr.com/index.php?title=Firmware_Update_FEZ_Hydra

Follow those steps…

There will be one with the next SDK, which will be out shortly.

After following all the steps of updating the firmware (with the wire in 8 en 10 for max 5sec)
The project is working with the two relays :smiley:

Now I have added the sdcard (GHI 1.4) in the designer and start debugging I get the following exceptions:

#### Exception System.Exception - CLR_E_DRIVER_NOT_REGISTERED (2) ####
    #### Message: 
    #### Microsoft.SPOT.Hardware.NativeEventDispatcher::.ctor [IP: 0000] ####
    #### GHIElectronics.NETMF.System.InternalEvent::.cctor [IP: 0014] ####
An unhandled exception of type 'System.Exception' occurred in Microsoft.SPOT.Hardware.dll

 Uncaught exception 
The thread '<No Name>' (0x2) has exited with code 0 (0x0).
Using mainboard GHIElectronics-FEZHydra version 1.0
    #### Exception System.NotSupportedException - CLR_E_NOT_SUPPORTED (1) ####
    #### Message: 
    #### Gadgeteer.Modules.GHIElectronics.SDCard::MountSDCard [IP: 000d] ####
    #### Gadgeteer.Modules.GHIElectronics.SDCard::.ctor [IP: 007f] ####
    #### GadgeteerApp2.Program::InitializeModules [IP: 0006] ####
    #### GadgeteerApp2.Program::Main [IP: 0010] ####
A first chance exception of type 'System.NotSupportedException' occurred in GTM.GHIElectronics.SDCard.dll
SDCard ERROR : Error mounting SD card - no card detected.

Program Started

There will be a very important SDK release tomorrow. You must update again. Sorry :slight_smile:

are you talking about the GHI SDK?..for the Hydra?

Yes, after updating the firmware of my fez hydra the relais started to work, but when I add sdcard in gadgeteer designer in VS2010 and run the project I get the above problems.

It’s a sdcard from ghi version 1.4.